top of page

Professor I.S. Jawahir

James F. Hardymon Chair in Manufacturing Systems, and

Director of Institute for Sustainable Manufacturing (ISM)

University of Kentucky

 

Predictive Models and Optimization Techniques for Sustainable Machining

 

Sustainable machining processes are generally known as environmentally benign, and economically and societally-beneficial machining operations. Sustainable machining is aimed at achieving energy-efficiency, environmental friendliness (with reduced negative environmental impact), cost-effectiveness, waste/coolant reduction or elimination, operational safety and reliability, along with no adverse personnel health effects to operators and shop floor personnel. This keynote presentation will summarize recent progress in developing predictive models and optimization techniques for sustainable machining processes. The presentation will begin with a discussion on the significance of sustainable machining, and will then justify the need for implementing dry, near-dry (MQL-based) and cryogenic machining methods as major sustainable machining processes. A metrics-based evaluation of sustainable machining processes will then be introduced for quantitative assessment of process sustainability in machining, focusing on major machining performance measures, also known as machinability elements (tool-life, surface integrity, cutting forces/power/torque, chip-forms/chip breakability, part accuracy, etc.).

 

Professor I.S. Jawahir

 

ÖMER FARUK ÖZ

 

Ömer Faruk ÖZ, Haziran 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden birincilikle mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini Almanya’da RWTH Aachen Üniversitesinde Makine Mühendisliği Bölümünde Mart 1990 yılında tamamlamıştır ve 5 yıl ARGE Asistanlığı yapmıştır.

Kariyer hayatına Türkiye’de devam eden Sayın ÖZ, sırasıyla Fruko Tamek Meyva Suları San Ve Tic A.Ş. de Proje Müdürü, Bütçe ve Analizler Müdürü, Teknik Müdür Muavini , Coca-Cola İçecek A.Ş. de Üretim Müdürü, Proje Müdürü & Ambarlar Koordinatörü, Fabrika Müdürü,  Ode Yalıtım Sanayi Ve Ticaret A.Ş. de Genel Müdür, İcra Kurulu Başkanı, Göksu Kapı Mekatronik Yapı Teknolojileri A.Ş. de Genel Müdür Yardımcısı, CMS Makine San. A.Ş. de Genel Müdür, CMS Grup Şirketlerinde CEO Tükek Holdingde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmış ve şuanda TORUN Bakır Alaşımları Metal Sanayi ve Tic. A.Ş. Holdingde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ömre Faruk ÖZ, İleri seviyede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

 

Ömer Faruk Öz

 

AHMET FETHİ POLAT

Genel Müdür, TST Tıbbi Aletler Ltd. Şti.

 

Ahmet Fethi POLAT 1955 Pertek-Tunceli doğumludur. POLAT Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun olmuştur. 1983-1992 yılları arasında Bilim İlaç şefi olarak, 1992 yılında kendisi kurduğu ve Orçun Makine firmasında dikiş makinaları üretimi yapmıştır. POLAT, 1997 yılında TST Tıbbi Aletler Ltd. Şti. Firmasını kurmuş ve TST markasıyla Ortopedi alanında implant üretimi ve satışını gerçekleştirerek sektöründe Türkiye’nin lider firmalarından biri haline gelmiştir. TST markalı Patentli ürünlerin geliştirilmesinde proje yöneticiliğini yaptı.  Genel müdürlüğünü yaptığı firması, yurt içinde 50, yurt dışında 40’a yakın distribütörüyle, TST markası olarak medikal markette rekabetçi yapısını devam ettirmektedir. TÜBİTAK- TEYDEB Desteği ile 7 adet inovatif ürün projesi geliştirilmiş, ticarileştirilmiş ve ortopedi ve travmatoloji branşının kullanımına sunulmuştur.

 

Ahmet Fethi Polat

 

Cüneyt Okçu

 

CÜNEYT OKÇU

 

Cüneyt Okçu 1957 Yıllında Karabük de doğmuştur. Orta öğretimine Tarsus Amerikan Kolejinde başlamıştır.
Kadıköy Maarif Kolejinde Lise eğitimini 1976 yıllında tamamlamıştır. Üniversite eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Genel Makine Bölümünde başlamıştır. 1977 yıllında üniversite eğitimine
İngiltere de Manchester Üniversitesinde devam etmiştir. 1981 Yıllında Manchester Üniversitesinden Makine ve Metalurji Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1981-1983 Yılları arasında Amerika da Evansville Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümünde Master yapmıştır. İş hayatına Karabük Demir Çelik Fabrikasında Kalite Kontrol Mühendisi olarak başlamıştır. 1985-1994 Yılları arasında Karadeniz Kaynak Merkezi Firmasında önce Ege Bölgesi Bayisi sonra ise Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 1987 Yıllında 3 okul arkadaşımla Mega Danışmanlık Temsilcilik Dış Ticaret A.S Firmasını kurduk
1993 yıllında Mega Elektronik ve Talaşlı İmalat Makineleri A.Ş  firmasını kurduk.
1995 yıllında Zet Redüktör firmasını kurduk.
2002 yıllında Romanya da Romega Trade S.A firmasını kurduk.
Halen şirketlerimizde Yönetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapmaktayim.
2003-2007 Yillari arsinda sektor dernegimiz olan TIAD’in Baskanligini yaptim.
2006-2008 Yillari arasinda Sektorumuzun Avrupa Dernegi olan CELIMO’nun Baskanligini yaptim.
Evliyim ve 2 kiz cocugu babasiyim.

 

7. ULUSLARARASI TALAŞLI İMALAT SEMPOZYUMU - 3-5 KASIM 2016 - DİVAN İSTANBUL ASIA

© Tüm Hakları Saklıdır. LOVİ Turizm&Organizasyon

bottom of page